Training ‘Omgaan met vormen en dynamiek van weerstand’

Training ‘Omgaan met vormen en dynamiek van weerstand’

header_energie-van-utrechtwebsite

De initiatiefnemers van Warmte-initiatieven komen in hun werk in de buurt steeds vaker weerstand tegen. De discussie polariseert, ook in de media, en dat is merkbaar in de wijken en dorpen waar lokale coöperaties gesprekken voeren en bijeenkomsten houden. De training ‘Omgaan met weerstand’ geeft handreikingen om wel op een constructieve manier samen verder te komen.

Weerstand is een logische reactie op veranderingen in je leefomgeving, gedrag en huis. Conflicten – hoe lastig ook – bieden wel aanknopingspunten voor gesprek, inhoudelijke verdieping en aanpassing van plannen.
Tegelijkertijd kan weerstand zo heftig worden dat een gesprek niet meer mogelijk is of er doelbewust foute informatie gedeeld wordt. En dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van de klimaatcatastrofe die snelle CO2-reductie en sterke sociale structuren nodig heeft.

Inhoud van de trainingen

Hoe ga je om met weerstand? Wat kun je doen als de weerstand tegen je initiatief dreigt te ontsporen? Hoe ga je om met onderliggende ervaringen van urgentie, klimaatverdriet en machteloosheid? En wat is eigenlijk het ‘midden’ waar zo vaak naar verwezen wordt? Deze vragen staan centraal in een trainingsprogramma van drie bijeenkomsten. De eerste is 10 november van 14.00 tot 17.00 uur online. Klik hier voor meer informatie en aanmelden:

Geplaatst in

Laat een reactie achter