Zon op Dak

Energie van Utrecht ondersteunt energiecoöperaties en energie-initiatieven bij het realiseren van coöperatieve zon-op-dak projecten in de provincie Utrecht.
Dit doen we vanuit het Servicepunt Energie.

Bij coöperatieve zon-op-dak projecten kan gebruik gemaakt worden van de SCE-regeling. Dit is een subsidieregeling van de overheid voor de opwek van duurzame energie, waarbij omwonenden kunnen participeren en profiteren. Zo kunnen we samen zorgen voor meer opwek van duurzame energie in de provincie.

Zeker met de huidige congestieproblematiek op het netwerk in onze provincie, wordt meer gekeken naar mogelijkheden voor zon-op-dak projecten. Op het net is meestal nog ruimte voor projecten tot maximaal 200 panelen (3 x 80A aansluitingen). Energie van Utrecht staat in goed contact met de netbeheerder. Als je twijfelt over mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Haalbaarheid

Vanuit het Servicepunt Energie kun je met korting een Quickscan aanvragen om de haalbaarheid van je nieuwe zon-op-dak project te onderzoeken. Op de website van het Servicepunt vind je een aanvraagformulier en ook de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze kortingsregeling voor een Quickscan.

Een Quickscan bestaat uit een financiële en technische analyse. Zo weet je wat de mogelijkheden zijn voor een zonnestroomcentrale op het dak en tevens wat de kosten en opbrengsten globaal zijn.
Energie van Utrecht werkt samen met adviesbureau Soft Energy. Zij hebben veel ervaring met het technische en financiële deel van zonprojecten.

De Projectcentrale

Blijkt je zon-op-dak project haalbaar te zijn, dan kun je verder met de projectontwikkeling. Speciaal voor de ontwikkeling van zon-op-dak projecten is de Projectcentrale opgericht..

De Projectcentrale is een online platform voor zon-op-dak projecten, dat projectleiders en bestuurders van coöperaties stap voor stap door het project heen loodst met algemeen toepasbare kennis, voorbeelden en contactinformatie voor specifieke, regionale expertise.

Meer info en contact:

Stella Eitjes

Stella@energievanutrecht.nl

06 43148401

Er zijn in de provincie Utrecht nog kansen voor collectieve zonnedaken. Laten we dit samen gaan realiseren. Neem contact met ons op voor ondersteuning.