Hulp bij netcongestie

Er is sprake van netcongestie wanneer de vraag naar transport van elektriciteit groter is dan de transportcapaciteit van het betreffende net.

Door de groei van energieprojecten ontstaat er netcongestie. Zo ook in de provincie Utrecht. Dit maakt dat de uitvoering van sommige projecten moeizaam realiseerbaar is. Echter niet onmogelijk!

Aanvragen van indicaties of aansluiting bij Stedin

Energie van Utrecht heeft de expertise en het netwerk om te ondersteunen bij aanvragen bij Stedin. Samen kijken we naar wat er wel mogelijk is. Congestie maakt bepaalde casussen uitdagend, maar wat ons betreft niet onmogelijk.

‘Slimme oplossingen’ bij projectspecifieke uitdagingen

Bepaalde projecten lijken ogenschijnlijk ‘vast te lopen’ door congestie. Echter zien wij in vrijwel ieder project mogelijkheden om door middel van ‘slimme oplossingen’ het project succesvol van de grond krijgen. Hiermee bedoelen we alle maatregelen die bijdragen aan het afstemmen van vraag en aanbod van duurzame stoom zodat het elektriciteitsnet beter in balans blijft.

Voorbeelden van ‘slimme oplossingen’ zijn opslag van elektriciteit, warmte of waterstof of het ontwikkelen van een lokaal energiesysteem. Lokale energiecoöperaties spelen een belangrijke rol bij het initiëren en uitdenken van slimme oplossingen.

In dit webinar zie je hoe Energie Samen samen met onze expert Arjan Legemaat eerste hulp bij netcongestie biedt.

Projectleider Hulp bij netcongestie: Arjan Legemaat

Hulp nodig bij netcongestie of een ‘slimme oplossing’ in je energieproject? Onze projectleider Arjan Legemaat heeft jarenlange ervaring in de branche en ingangen bij diverse netbeheerders. Arjan denkt graag buiten de gebaande paden en houdt van uitdagingen en doorpakken. Bij hem ben je aan het juiste adres!

Contact: