Yes in My BackYard! Webinar gebiedsparticipatie

Yes in My BackYard! Webinar gebiedsparticipatie

header_energie-van-utrechtwebsite

Zonnevelden en windmolens zijn hard nodig om klimaatverandering te stoppen. Maar ze veranderen ook ons landschap. Daarom zeggen veel mensen: Not In My BackYard! (NIMBY). Maar kunnen we samen met bewoners ook bekijken hoe we hun leefomgeving mooier en beter kunnen maken? Drie cases uit Utrecht waar een flink deel van de inwoners straks wellicht zegt: Yes, In My BackYard!

Tijdens dit webinar van NMU op 7 april van 19:30 tot 21:30 uur vertellen drie partijen over hun ervaringen met een nieuwe manier van samenwerken met bewoners om duurzame energieprojecten van de grond te krijgen.

Martine van der Woude en Ernest Bressers van de gemeente Wijk bij Duurstede vertellen over het Burgerpanel voor gemeentelijk beleid en de kansenkaart.

Gerben de Vries van Natuur en Milieufederatie Utrecht gaat in op zijn ervaring met het realiseren van een gemeenschappelijk voorstel voor de plaatsing van wind- en zonneparken in de regio Amersfoort.

Dirk Kramer van Energiecoöperatie Soesterwijkwieck sluit de avond af met zijn verhaal over hoe een project voor twee windmolens bij de Amersfoortse wijk Soesterkwartier gedragen wordt door een groot deel van de buurtbewoners. Wat waren de succesfactoren? Maar ook: Welke bewoners doen nog steeds niet mee, en hoe erg is dat?

Geplaatst in

Laat een reactie achter