Webinar TenneT over netcongestie

Webinar TenneT over netcongestie

mast

Op vrijdag 18 november organiseerde TenneT een webinar over netcongestie. Hierbij zijn de resultaten en mogelijke vervolgtrajecten omtrent netcongestie en teruglevering besproken aan de hand van 4 onderzoeken. Er is gekeken naar de regio’s Friesland, de Flevopolder, Gelderland en Utrecht.

Uit deze onderzoeken blijkt dat er op dit moment in deze regio’s 161 megawatt is vrijgemaakt voor nieuwe duurzame projecten wat zal worden uitgebreid naar 370 megawatt in 2024. De webinar gaat verder in op hoe verdere ruimte op het net kan worden gefaciliteerd door middel van congestiemanagement en het flexibiel leveren/afnemen van energie. De genodigde gastsprekers van de regionale netbeheerders Stedin en Liander behandelden wat dit in de praktijk zal gaan betekenen en benadrukken het belang van een regionale focus in het vinden van oplossingen.

Als je wilt weten welke impact netcongestie heeft, wat er op dit moment aan gedaan wordt en hoe dit er in de toekomst uit kan gaan zien, dan is de volledige webinar terug te zien via deze link. De presentatie kun je hier downloaden. Daarnaast kunnen antwoorden op de veelgestelde vragen naar aanleiding van de webinar via deze link gevonden worden.

Geplaatst in

Laat een reactie achter