Energie van Utrecht heeft een nieuwe directeur! Sophie Schut

Energie van Utrecht heeft een nieuwe directeur! Sophie Schut

zon en wind website

We zijn blij om te kunnen melden dat we een nieuwe directeur hebben voor het projectbureau van Energie van Utrecht. Sophie Schut komt per 1 februari 2023 ons team versterken. Sophie is al jaren actief als vrijwilliger bij de coöperatie in haar eigen woonplaats Culemborg. Zij is nu nog werkzaam als Business Developer bij Equans (voorheen Engie). Zij is bij dit bedrijf verantwoordelijk voor een aantal grote warmtetransitie projecten met grote gemeentes.

Meer informatie over Sophie vind je op haar LinkedIn-profiel.


We hebben Sophie gevraagd om zich voor nu even kort voor te stellen. In de volgende nieuwsbrief komt een uitgebreid interview met haar.

“Inmiddels ben ik er diep van overtuigd geraakt dat de energietransitie sneller, eerlijker en democratischer kan verlopen door en met lokale energiecoöperaties. Deze overtuiging is steeds sterker geworden in de afgelopen 6 jaar waarin ik als vrijwilliger coöperatie Vrijstad Energie in Culemborg mede heb opgericht en bestuurd. In die periode is mijn ambitie ontstaan om ook professioneel de overstap te maken van bedrijfsleven naar de coöperatieve energiesector. In mijn loopbaan bij bedrijven in de energie en bouw/installatiesector heb ik jarenlange kennis en ervaring opgedaan in de warmtetransitie en in publiek-private samenwerkingen. Bij Energie van Utrecht wil ik dit met veel energie en motivatie inzetten om de lokale energiecoöperaties in Utrecht verder te laten groeien en bloeien naar een volwaardige en professionele beweging.”

Geplaatst in

Laat een reactie achter