Training ‘Omgaan met Omwonenden’

Training ‘Omgaan met Omwonenden’

header_energie-van-utrechtwebsite

Misschien is dit wel het moeilijkste gedeelte voor elk zon-, wind- of warmteproject: omgaan met de mensen die bij of zelfs in je project wonen. De nieuwe training ‘Omgaan met Omwonenden’ die Energie van Utrecht organiseert geeft handreikingen voor begrip over en weer. De training bestaat uit vier bijeenkomsten en start op dinsdag 22 maart.

Hoeveel invloed kun en wil je omwonenden geven? Hoe ga je om met hun emoties en belangen? Welke rol geef je deze mensen en hoe kom je met hen in contact? Op dinsdag 22 maart start daarom een nieuwe training over Omgaan met Omwonenden, bedoeld voor bestuursleden of projectleiders van energiecoöperaties die lid zijn van Energie van Utrecht. De training is gratis.

Programma van de vier bijeenkomsten

  • Dinsdag 22 maart: een omgevingsmanager vertelt over haar dagelijks werk: hoe betrekt zij omwonenden bij haar projecten? Tot hoever geeft zij hen invloed?
  • Dinsdag 5 april: wat staat er in een participatie- en communicatieplan? Aan de hand van de informatie die je hierover krijgt, stel je zelf (beknopt) zo’n plan op, inclusief aandacht voor sociale media.
  • Dinsdag 10 mei: presenteren van de participatie- en communicatieplannen aan elkaar.
  • Dinsdag 17 mei: gesprekken met omwonenden oefenen met trainingsacteurs: hoe ga jij om met belangen en emoties?

Tijd en locatie

Elke bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur. Als het kan bij ANNE (Veemarktplein 41, Utrecht – vlakbij Utrecht Centraal en de Jaarbeurs). Als het moet vanwege de coronamaatregelen zijn de bijeenkomsten online.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze training? Geef je dan op bij Ivo Thonon: ivo@energievanutrecht.nl. Heb je vragen? Mail of bel op 06 37 33 37 93. Voor de zomer willen we overigens nog een training Campagne & Communicatie organiseren, en na de zomer een training Omgaan met de (traditionele) Media.

Geplaatst in

Laat een reactie achter