Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking vervangt postcoderoos

Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking vervangt postcoderoos

zonnedakwebsite

De postcoderoos-regeling (PCR) wordt vervangen door de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE). Aanvragen voor de nieuwe regeling kunnen waarschijnlijk vanaf 1 april 2021 worden ingediend.

De bestaande Regeling Verlaagd Tarief Energiebelasting (ofwel de Postcoderoos) zal binnenkort stoppen. Deze fiscale regeling wordt vervangen voor een subsidieregeling: de Subsidie Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Deze nieuwe regeling brengt een aantal belangrijke wijzigingen met zich mee voor nieuwe coöperatieve projecten.

Via de SCE wordt een vaste vergoeding gegeven voor de productie van coöperatief opgewekte duurzame energie. Dat geeft zekerheid voor de lange termijn. Op dit moment zijn de voorgestelde basisbedragen voor zonne-energie: 14,6 cent/kWh voor kleine projecten (t/m aansluiting van 3 x 80 ampère) en 12,1 cent/kWh voor grote projecten (aansluitingen van 3 x 100 ampère of meer).

Soft Energy heeft in opdracht van Natuur & Milieufederatie Utrecht in dit document de belangrijkste punten op een rij gezet. Ook Energie Samen heeft een dossier over de nieuwe SCE-regeling op de site staan. HIER Opgewekt organiseert op 18 maart een webinar over de nieuwe SCE-regeling.

Geplaatst in

Laat een reactie achter