Universiteit Utrecht helpt energiecoöperaties met een onderzoeksvraag

Universiteit Utrecht helpt energiecoöperaties met een onderzoeksvraag

header_energie-van-utrechtwebsite

Pak nu de kans om een multidisciplinaire groep van zes internationale Master studenten van Universiteit Utrecht aan jouw duurzaamheidsvraagstuk te laten werken. Of het nu gaat om een natuurwetenschappelijke of (maatschappijwetenschappelijke vraag. De studenten staan voor je klaar om ermee aan de slag te gaan. Meld je aan!

De start van dit intensieve onderzoeksproject van de Universiteit van Utrechts is in de eerste week van september. Na tien weken levert de groep Master Studenten het antwoord op jouw onderzoeksvraag in de vorm van een rapport en presentatie op, eventueel met aanvullende informatie in Excelsheets, flyers of uitwisseling via een netwerkdag. Aanmelden kan door bijgaand format in te vullen. De voertaal van de cursus is Engels.

Voorwaarden onderzoeksvraag /casus

– het vraagstuk zich richt op Duurzame Ontwikkeling  (in brede zin);
– het vraagstuk heeft zowel natuurwetenschappelijke (energie, water, bodem, atmosfeer of ecologie) als maatschappijwetenschappelijke aspecten (bv. governance, strategie, communicatie, gedrag)  in zich;
– binnen de coöperatie is iemand een aantal maal beschikbaar voor uitleg aan studenten in de periode september-oktober 2022. De tijdsinvestering ligt in de orde van 10-14 uur. De universiteit vraagt je  aanwezigheid bij openingsbijeenkomst om studenten nader uitleg te geven over je casus (eerste vrijdag in september). Daarnaast is er 2 tot 3 maal overleg met de studenten aangaande nadere uitleg/vragen, data beschikbaarheid, etc. Tot slot is het de bedoeling dat jullie de opzet, het concept-  en eindverslag lezen. Gezamenlijk steken de studenten ongeveer 1200 uur in jouw onderzoeksvraag.

Goede ervaringen
Veel organisaties, waaronder Waternet, hebben al samengewerkt met de Universiteit in deze cursus en zijn over het algemeen (zeer) tevreden met de resultaten.

Laat de studenten jouw vraag onderzoeken en help je coöperatie:
– nieuw vuur in te blazen in projecten die ‘vast’ zitten, door een frisse blik van studenten;
met een snelle opstart van een project, waar je zelf geen tijd voor hebt en dat al te lang op de plank ligt;
– een state-of-the-art overzicht van wetenschappelijke literatuur, beleidsdocumenten en best practices wereldwijd voor je onderwerp; 
– het uitvoeren van interviews bij doelgroepen.

Meld je aan door bijgaand format in te vullen.

Geplaatst in

Laat een reactie achter