Verlenging samenwerking met Rabobank

Verlenging samenwerking met Rabobank

Verlening samenwerking met Rabobank

Deze week is de samenwerking verlengd tussen de Rabobank en Energie van Utrecht. Dus: op naar nog meer mooie energieke ontwikkelingen!

De Rabobank zegt hierover: “Samen lokale energie opwekken, gebruiken én door lid te zijn van de energiecoöperatie samen eigenaar zijn. Op steeds meer plekken wordt van klein tot groot aan dit soort projecten gewerkt. Van enthousiaste vrijwilligers die een project starten tot omvangrijke projecten met hoge investeringen en grote opbrengsten. Daarvoor is professioneel bestuur en het leren van elkaar cruciaal.”

Daarom organiseren de Rabobank en Energie van Utrecht gezamenlijk Financiële Masterclasses en Energiecafé’s. Dit doen we reeds 2 jaar en deze samenwerking is nu dus verlengd.

De Rabobank stemt met hun Energiecoöperatiedesk producten en diensten zo goed als mogelijk af op de vraagstukken die er spelen.
In iets meer dan een jaar heeft de Rabobank, alleen al in regio Midden-Nederland, bijna € 200.000,- aan Ontwikkelbijdragen voor Energiecoöperaties gedoneerd. Daarmee hebben ze de ontwikkeling van projecten in Baarn, De Bilt, Eemnes, Utrecht, Houten en Lopik ondersteund.

De komende Financiële Masterclasses en Energiecafe’s zijn hier terug te vinden, evenals in de nieuwsbrief van EvU.


[op de foto: links Rients Schuddebeurs van de Rabobank en rechts Sophie Schut van EvU]

Geplaatst in