Training Marketing & Campagne

Training Marketing & Campagne

pexels-thirdman-7655645 (1)

In oktober start een nieuwe training in het kader van het programma Betrekken en Beïnvloeden van Energie van Utrecht, namelijk de training Marketing & Campagne. De training is bedoeld voor projectleiders, bestuursleden en vrijwilligers bij energiecoöperaties die lid zijn van Energie van Utrecht. De training is gratis.

“Ik wil een opiniestuk insturen, maar hoe schrijf ik dat overtuigend?”, “Hoe haal ik genoeg geld op voor mijn zonnepark?” of “Hoe kan ik de inwoners van mijn gemeente laten zien waarom windenergie zo gaaf is?” – allemaal vragen die je vast weleens hebt gehad.
Op dinsdag 4 oktober begint de driedelige training die helpt antwoord te geven op deze vragen.

Dit zijn de trainingsdata en onderwerpen:

  • Dinsdag 4 oktober 19:00-21:00: Overtuigend schrijven en campagnevoeren. Een professioneel schrijver en een campagnemanager (van een politieke partij of een NGO) geven je een kijkje in de keuken.
  • Dinsdag 18 oktober 19:00-21:00: Het opzetten van een campagne- en marketingplan. Wat moet erin, waar houd je rekening mee en hoe stel je zo’n plan op? Een marketeer en een reputatiedeskundige laten het je zien.
  • Dinsdag 8 november 19:00-21:00: Hoe ziet jouw marketing- en/of campagneplan eruit? Je presenteert je eigen plan aan je medecursisten en krijgt feedback.


Alle trainingen vinden plaats bij UCo (Tweede Daalsedijk 6a, Utrecht). Opgeven kan bij Ivo Thonon: ivo@energievanutrecht.nl of 06 37 33 37 93. Hopelijk tot in oktober!

Geplaatst in

Laat een reactie achter