Ontwikkelfonds Utrecht open voor aanvragen

Ontwikkelfonds Utrecht open voor aanvragen

Huib en fanny website

Het is zover! Het coöperatieve ontwikkelfonds voor provincie Utrecht staat open voor aanvragen. Het ontwikkelfonds is bedoeld om risicovolle ontwikkelkosten van grootschalige zon- en windprojecten voor te financieren. Daarmee helpt het fonds lokale energiecoöperaties om op een goede manier invulling te geven aan de eis van minstens 50% lokaal eigenaarschap van duurzame opwekprojecten.

De opbrengsten van lokale energieprojecten vloeien terug naar de lokale omgeving, zodat uiteindelijk alle inwoners van de provincie kunnen meeprofiteren van de energietransitie. De provincie Utrecht en het ministerie van Economische Zaken hebben samen 2 miljoen euro voor het ontwikkelfonds beschikbaar gesteld.

Projectbureau Energie van Utrecht

Lokale energiecoöperaties kunnen bij Energie van Utrecht expertise inhuren die nodig is bij de ontwikkeling van energieprojecten. Fanny Claassen van het Projectbureau legt in deze video samen met gedeputeerde Huib van Essen en directeur van de NMU Josja Veraart uit waarom het ontwikkelfonds is opgericht en hoe het Projectbureau lokale energiecoöperaties kan ondersteunen. Het Projectbureau heeft zich deze week als eerste organisatie gekwalificeerd voor het ontwikkelfonds, dat ……

Over het ontwikkelfonds

Het ontwikkelfonds voor energiecoöperaties wordt beheerd door Stichting Nationaal Groenfonds en gemanaged door Energie Samen. Coöperaties kunnen via het fonds een lening aanvragen voor ontwikkelkosten. Alleen als het project daadwerkelijk doorgaat, betaalt de energiecoöperatie de lening met een opslag terug. Dat geld wordt weer ingezet voor andere projecten. Gaat het project niet door, dan vervalt de lening.

Op de site van Energie Samen staat alle informatie met betrekking tot het ontwikkelfonds. Ook vind je daar het formulier om een financieringsaanvraag bij het fonds in te dienen.

Mocht je vragen hebben over het ontwikkelfonds, neem dan contact op met Fanny Claassen via fanny@energievanutrecht.nl

Geplaatst in

Laat een reactie achter