Afgevaardigden energiecoöperaties in gesprek met minister Jetten

Afgevaardigden energiecoöperaties in gesprek met minister Jetten

rob-jetten-4

Op donderdag 30 juni was onze directeur van het Projectbureau Fanny Claassen, samen met 5 andere afgevaardigden van de sector van energiecoöperaties op bezoek bij klimaatminister Rob Jetten. De minister had hen uitgenodigd voor een Rondetafelgesprek om toe te lichten wat er speelt bij energiecoöperaties en andere bottom-up-initiatieven in de energietransitie.

Het gesprek ging over de noodzaak van het verhogen van de SCE-tarieven en verlenging van termijnen, de rol van warmteschappen in de nieuwe warmtewet en de kracht van energiecoöperaties als het gaat om lokale slimme oplossingen om de netcongestieproblematiek het hoofd te bieden.

Tijdens het gesprek werden 10 actiepunten voor de energietransitie van onderop aangeboden aan de minister. Meer informatie over het gesprek en dit 10 actiepunten plan, vind je op deze websitepagina van Energie Samen.

De volgende zes afgevaardigden zaten bij de minister aan tafel: Siward Zomer (coöperatief directeur Energie Samen), André Jurjus (voorzitter Energie Samen), Marjan Minnesma (voorzitter Samen Om), Fanny Claassen (directeur Energie van Utrecht), André Dippell (directeur Samen Om) en Ruud Mulder (vicevoorzitter Enschede Energie).

Geplaatst in

Laat een reactie achter