ValidatieLab Utrecht stimuleert duurzame innovatie in de regio

ValidatieLab Utrecht stimuleert duurzame innovatie in de regio

Innofest

De gemeente Utrecht kent subsidie toe aan Innofest voor het ‘ValidatieLab Utrecht’. Daarmee komt een samenwerking tot stand dat als doel heeft het stimuleren van duurzame innovatie in de regio Utrecht. Energie van Utrecht is partner van Innofest.

In de komende twee jaar gaat het ValidatieLab het Utrechtse ecosysteem voor start- en scale-ups die zich richten op het thema ‘gezond gebouwde omgeving en energietransitie’ versterken. Om dit voor elkaar te krijgen, zet Innofest haar expertise in op het gebied van het testen van innovatieve prototypes en het begeleiden van ondernemers. 

Sinds de oprichting in 2016 heeft Innofest al meer dan 200 testcases begeleid met een gevalideerde methodiek, op festivals en living labs in Noord-Nederland. Met deze samenwerking schaalt Innofest de activiteiten op naar de rest van Nederland en worden nu ook in de regio Utrecht de slagingskansen van start- en scale-ups vergroot. 

Het ValidatieLab werkt met ‘challenges’: organisaties die binnen de energie en bouw actief zijn, dienen vraagstukken in waar ze tegenaan lopen of niet uitkomen. De best passende start- of scale-ups worden geselecteerd, doen mee aan het programma en inspireren de organisaties om tot oplossingen te komen. Tegelijkertijd biedt dit ondernemers kansen om in contact te komen met potentiële afnemers. Win-win dus.  

Meer weten of meedoen met het Innofest ValidatieLab? Kijk hier voor meer informatie.

Geplaatst in

Laat een reactie achter