Uitnodiging lezing KNMI over IPCC Rapport

Uitnodiging lezing KNMI over IPCC Rapport

provincie-utrecht-logo

Wat zijn de effecten van klimaatverandering voor de provincie Utrecht? Op woensdag 8 december organiseert de provincie Utrecht een lezing, waarin experts van het KNMI zullen vertellen over het IPCC rapport. In 2022 komt een nieuwe versie van het IPCC rapport uit. Inmiddels zijn een aantal stukken al naar buiten gekomen en deze informatie is interessant voor de provincie Utrecht, gemeenten en andere partijen, waaronder lokale energiecoöperaties.

Tijdens de lezing die via Teams is te volgen, gaan experts van het KNMI in op het IPCC rapport. Daarnaast zal er ook informatie gegeven worden over het KNMI Klimaatsignaal ’21 en over wat de impact is voor de provincie Utrecht. Informatie over de impact voor onze provincie is te vinden via deze link.

Na de lezing van het KNMI zal er ruimte zijn voor vragen en voor een kort gesprek over hoe deze informatie gedeeld kan worden met inwoners van de provincie Utrecht. Raadsleden en overig geïnteresseerden uit onze provincie zijn van harte welkom om de lezing via Teams te volgen of later de opname terug te kijken. 

Datum en tijdstip

De lezing zal plaats vinden op woensdag 8 december 18.30 – 19.30 uur.

Locatie

De lezing wordt gegeven in de Statenzaal van het provinciehuis. Gezien de coronamaatregelen zal de bijeenkomst online via Teams te volgen zijn.

Programma

Het programma ziet er voorlopig als volgt uit:

18.30: Opening en korte toelichting programma

18.35: Lezing door expert KNMI over IPCC rapport en Klimaatsignaal

19.00: Vragen over de lezing

19.10: Gesprek over het effect voor de provincie Utrecht en hoe de urgentie gedeeld kan worden

19.30: Einde

Aanmelden

Raadsleden en overig geïnteresseerden kunnen zich aanmeldendoor een mail te sturen naar wijnand.jonkers@provincie-utrecht.nl. U ontvangt dan de Teams link om het digitaal te kunnen volgen en na afloop een link om de lezing terug te kunnen kijken.

Geplaatst in

Laat een reactie achter