Subsidie Provincie Utrecht groen licht!

Subsidie Provincie Utrecht groen licht!

header_energie-van-utrechtwebsite

Provincie Utrecht heeft groen licht gegeven voor subsidie voor de opstartkosten van het Projectbureau van Energie van Utrecht. Dat maakt een vliegende start nu mogelijk.

Net voor kerst kwam het bericht dat de subsidieaanvraag bij de provincie van € 150.000,- is goedgekeurd. Een groot deel wordt direct ter beschikking gesteld. Samen met een gift van Rabobank en de leningen van de leden-coöperaties is er nu een goed werkkapitaal. Dat biedt een solide basis om aan de slag te gaan met het realiseren van onze ambities.

Provincie positief
Met veel vertrouwen kijkt Energie van Utrecht naar de verdere samenwerking met de Provincie Utrecht. Ook bij de provincie uit men zich positief. Roelof Mulder, programmamanager bij de Provincie Utrecht in een bericht naar Energie van Utrecht: ‘Vanuit de provincie hebben we met veel enthousiasme en overtuiging ondersteuning willen bieden aan de goede ontwikkelingen die we in de afgelopen periode hebben gezien. Wat ons aanspreekt is dat het initiatief uit de samenleving is gekomen en daar ook is gebleven. Als provincie hebben we meegedacht, meegewerkt en gestimuleerd, wat ons betreft een voorbeeld van hoe we graag werken.’

Subsidie voor lokaal initiatief
Ondertussen zijn er meer organisaties waarbij de aanvraag ook is goedgekeurd, zoals bij de Baarnse energiecoöperatie. Voor energiecoöperaties die zelf een aanvraag willen doen, is Wijnand Jonkers, projectleider participatie en coöperaties bij de Provincie Utrecht, de contactpersoon. Mail naar: wijnand.jonkers@provincie-utrecht.nl.

Geplaatst in

1 reactie

  1. Erwlin Lindeijer op 4 februari 2021 om 22:24

    Van harte gefeliciteerd met de subsidie! Nu is er werkkapitaal en kan het los gaan.

Laat een reactie achter