Coöperatief projectontwikkelaar energiegemeenschappen

Je gaat aan de slag om het local4local-concept uit te denken en op te zetten bij lidcoöperaties van Energie van Utrecht. Het gaat daarbij om het vormgeven van een energiegemeenschap in de praktijk. In eerste instantie in een pilotgebied (Eemnes), op termijn uitrollend over meerdere locaties. In Eemnes word je verantwoordelijk voor het pilotproject bij Eemnes Energie: het opzetten van een validatie- en demonstratieproject dat leidt tot een werkende energiegemeenschap.

Je opereert in opdracht van een of meer energiecoöperaties en hebt contact met landelijke organisaties zoals Energie Samen en de regionale netbeheerder. Daarnaast coördineer je binnen Energie van Utrecht de verschillende activiteiten op gebied van energiegemeenschappen en local4local: je bent sparringpartner voor collega’s, stelt offertes op en zorgt voor afstemming met Energie Samen en andere partners in het landelijke local4local project.

Wij vragen kennis en ervaring op het gebied van:

  • elektriciteitsmarkt: contracten, prijsvorming etc.;
  • relevante wet- en regelgeving o.a. de Elektriciteitswet en de nieuwe Energiewet;
  • dataverzameling en -modellen.

In eerste instantie betreft het een vacature van 16 uur per week in de periode januari t/m juli 2024 op freelance (zzp) basis. Daarna is doorgroei mogelijk naar meer uren per week en/of loondienstverband.

Competenties en vereisten voor alle vacatures

  • je kunt goed samenwerken met veel verschillende soorten mensen;
  • je bent resultaatgericht;
  • je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel dat gepaard gaat met een grote mate van vrijheid om je werk zelf in te vullen;
  • je hebt ervaring in of affiniteit met een energiecoöperatie;
  • HBO/WO werk- en denkniveau;
  • bij voorkeur woon je in de provincie Utrecht.


Plaats in de organisatie

Je rapporteert aan de directeur en werkt samen met collega-projectontwikkelaars en experts. Je deelt kennis en ervaring.


Standplaats werkzaamheden

Energie van Utrecht werkt vanuit UCo, een inspirerend, eigentijds bedrijfsverzamelkantoor op de 2e Daalsedijk 6A in Utrecht. Dit is op een kwartier lopen vanaf Utrecht Centraal maar heeft ook een ruime parkeerplaats. Je kan natuurlijk ook bij de opdrachtgever en thuis werken, laten we samen bekijken wat fijn werkt.


Contact en interesse

Heb je vragen? We helpen je graag. Neem contact op met Sophie Schut (directeur) via 06 1103 8793. Wil je meteen solliciteren, stuur dan je CV en motivatie naar sophie@energievanutrecht.nl.